Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Strålande recensioner för VI ÄR BARA MÄNSKOR, se vår trailer

12.03.2020 kl. 12:57
Joakim Groths nya sjävbiografiska släktkrönika har fått strålande kritik av samtliga recensenter. Vi har samlat alla recensioner på ett ställe. Det är inte svårt att trycka på KÖP BILJETT-knappen efter detta. Se även vår nya trailer. VI ÄR BARA MÄNSKOR spelas endast i mars och april.
SE VÅR TRAILER

Storstilad Grothsk släktkrönika ger mersmak på Svenska Teatern

"Redan vid inledningen av Joakim Groths Vi är bara mänskor, den tionde pjäs han skrivit för Svenska Teatern, känner man att man kommer att trivas i kväll. Det är hög nostalgifaktor, igenkänningsbart och typiskt Grothskt. Ensemblen består till stor del av de skickliga skådespelare som varit med i tidigare Groth-pjäser, kompletterade med några nya stjärnor. This is my cup of tea!"
Västra Nyland / Siw Handroos-Kelekay (premium)

Joakim Groths familjekrönika görs med stort hjärta

"Pjäsen är framför allt en nostalgisk och ärlig återgivning av ett familjeöde präglat av såväl sorg, saknad och en viss bitterhet som värme och kärlek. Komiska repliker och förlösande skratt ger en extra krydda åt föreställningen, som framförs med stort hjärta och hög igenkänningsfaktor."
Östra Nyland / Egil Green (premium)


"Joakim Groths släktkrönika får levande ansikten genom ypperligt skådespelararbete. Föreställningen intressant, roande och känslomässigt drabbande."

HBL / Isabella Rothberg

★★★★

Kirjailija-ohjaaja Joakim Groth jatkaa perheensä tragedian selvittämistä esityksellä, josta lämpö säteilee kauas

"Groth luo eläviä kohtauksia Lapin sodasta ja lottien rakkaudenkaipuusta, joita leikkaavat muistot omasta teini-iästä maailmanparannusintoineen ja Åke Blomqvistin (Max Forsman) tanssikouluiltoineen... Esitys jää perinteisemmäksi tarinaksi kuin alun perustella voisi odottaa. Se on sellaisenaan hyvä; dialogi soljuu elävänä ja vivahteikkaana ja koko ajan tarjotaan tunnistamisen hetkiä...Parasta esityksessä on ehdottomasti näyttelijäntyö."
Helsingin Sanomat / Maria Säkö

Vi är bara mänskor är ett läckert kostymdrama om krigsgenerationens livsglädje, svek och tysta arv

"Vi är bara mänskor är en välregisserad och välspelad pjäs med en lagom dos humor. Ett imponerande djup i människoskildringen låter karaktärerna framträda som motsägelsefulla och känsliga individer. Till slut landar pjäsen, som titeln antyder, i en försoning med det förflutna. De var trots allt bara mänskor, som vi alla."
YLE / Lasse Garoff

Joakim Groth paketoi trillerin ja omaelämäkerran samaan näytelmään – Hän on jälleen käsikirjoittanut menestysteoksen

"Kaiken kaikkiaan Vi är bara mänskor on oivallinen näytelmä. Se on historiallinen tositapahtumiin perustuva tarina, mutta yhtä hyvin sitä voisi kutsua Grothin perheen omaelämäkerraksi tai peräti trilleriksi. Näytelmä esitetään ruotsiksi, mutta se on tekstitetty suomeksi."
ME VIISI Kulttuuribloggi

★★★★

”Det är bara att gratulera till ett äkta, varmt och fullödigt teaterhantverk”

RECENSENTERNA / Johan Finne

"En fantastisk skådespelartrupp... du får skratta och bli berörd”

NY TID / Camilla Thelestam


LÄS MER OM PJÄSEN / KÖP BILJETT

 
 
 
 
 

 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close