Höstens brunchgäst är journalisten Rony Smolar

22.09.2017 kl. 13:53
Höstens TeaterBrunch ordnas lördagen den 14 oktober med start kl. 12. Efter brunchen visas den kritikerrosade föreställningen TRO på AMOS.

Höstens teaterbrunch djupdyker in i pjäsen TRO och fokuserar på den enda karaktären i pjäsen som är baserad på en verklig person, Abraham Stiller. 

Stiller blev en a Mesh som vände sin egen barndomstragedi till en styrka och en stark medkänsla. Under föreläsningen blandas historisk fakta med anekdoter om Abraham Stiller, Farbror Stiller i folkmun,  som var en inflytelserik person inom det judiska samfundet i Finland.

Brunchgästen Rony Smolar talar om Stiller, vars livsuppgift blev att hjälpa medmänniskor i det krigshärjade Finland. Smolar har varit både till stor hjälp och en inspirationskälla för dramatikern Julian Garner i arbetet med föreställningen TRO.

Rony Smolar är journalist som länge jobbat som utlandskorrespondent för YLE och författare till boken Setä Stiller - Valpon ja Gestapon välissä.

Paketpris: 48 € 

Biljettpaketet inkluderar föreläsningen, en riklig brunchbuffé med koschermat och föreställningen TRO. Vänligen observera att bokningar kan göras endast via teaterns egen biljettkassa.

Läs mer om TRO