Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Recensioner - Skattkammarön

LÄS MER OM PJÄSEN

Skattkammarön är en spännande, underhållande och välgjord föreställning, skriver HBL:s recensent.
"Det är nordisk urpremiär för Laverys dramatisering, och den mest uppenbara skillnaden jämfört med originalet är att huvudpersonen Jim Hawkins nu är en tuff pojkflicka, en lösning som känns utomordentlig och fräsch. ”Också flickor behöver äventyr”, utbrister Jim (Misa Lommi) när det börjar dra ihop sig för att åka ut på havet...
...Misa Lommi gör en tuff, modig Jim ”med huvudet på skaft” och är föreställningens självklara stjärna. Av de övriga rollprestationerna måste jag nämna åtminstone Alfons Röblom med komisk talang och Niklas Åkerfelts charmiga, falska, utomordentligt skurkaktiga Long John Silver. Simon Häger som den förvirrade, stammande skeppsbrutna Ben Gunn är också en minnesvärd roll."

Sonja Mäkelä i HBL. LÄS HELA RECENSIONEN


Fem stjärnor i Helsingin Sanomat "Det är gjort med ett stort hjärta"
Maria Säkö
i Hesari LÄS HELA RECENSIONEN


Skattkammarön är i sin helhet en alldeles fantastisk teaterupplevelse för stora och små.

"Den är skickligt regisserad, musikinslagen är på sin plats och fördjupar helheten, skådespelararbete är skickligt och ljud- och ljuseffekterna är välavvägda. Men föreställningen är också bra just för att den inte väjer för det dunkla och svåra. Ett riktigt äventyr med andra ord... Föreställningen är genomgående en fröjd för ögat: dramatiskt, storslaget och välgjort. 

Ylva Larsdotter i NyTID LÄS HELA RECENSIONEN


"Allt är bäddat för ett storslaget allåldersäventyr."

"Ibland är den nästan som en Tarantino för barn."
"...alla i publiken delar förtjusningen över ett element. Visualiseringen är praktfull och ett rent drama i sig. Från en dunkel värdshusmiljö som kunde vara hämtad ur en roman av Dickens för scenografen Erik Salvesen oss ut till havs på ett fartyg som fyller hela scenen. Stjärnorna på natthimlen övergår i dagsljusets starka klarblå samtidigt som saltdoften nästan kan anas i salongen när Tom Kumlin och Andreas ”Stanley” Lönnqvist väcker liv i scenbilden med ljus- och ljudeffekter."
Christel Pettersson på YLE. LÄS HELA RECENSIONEN


Det luktar sjörövare från långt håll

"Från värdshuset bär det av ut på världshaven och de spännande scenerna avlöser varandra. Ljud och ljus förhöjer spänningseffekten och vrider upp äventyrskänslan till max... Kostymerna bildar ett glansnummer i sig och flera av musikpartierna borgar för fin stämning i äkta sjörövaranda. Ofta sjunger hela besättningen med Katariina Lanttos frejdiga Red Ruth i spetsen."

Mira Bäck i Östnyland LÄS HELA RECENSIONEN


"Klassiskt äventyr i modern tappning"

"Svenska Teatern har återigen importerat en internationell storsatsning som sätts upp i lokal tappning. Regissören Paul Garrington iscensätter den nordiska premiären av Bryony Laverysdramatisering som hade sin urpremiär på nationalteatern i London 2014. Resultatet är ett mustigt, fartfyllt och roligt äventyr för hela familjen."

Elsa Kamppainen i Västra Nyland LÄS HELA RECENSIONEN


Skattkammarön är ett härligt underhållande teateräventyr! 

"Den här produktionen på Svenska Teatern visar med kraftfull tydlighet vad en institutionsteater och en spelglad ensemble förmår. Scenen snurrar och vi förflyttar oss med fart och fläkt från inledningens scen på ett värdshus till seglats på havet och så den dramatiska vistelsen på ön, där det fajtas ordentligt. Det går undan och den unga (ta inte med för unga barn!) publiken till vilken föreställningen riktar sig håller stundtals andan av spänning. Hatten av för en riktig (nästan) storm och en explosion på slutet som fick åtminstone mig att hoppa till i stolen. Snyggt!"

Recensenterna / Ulf Persson


YET ANOTHER FANTASTIC REVIEW. Reminder. Whe have subtitles in english too. Just download the app "Thea"

"I didn't except it, but this play touched me deep. It felt very genuine"

I can't really find words for what happened in Svenska Teatern on Monday, why this hit me as hard as I did... Shows like this are why I love theatre... everybody should see this"

Siiri Liitiä / Theatricaly Speaking READ THE REVIEW


"Skattkammarön on visuaalisesti näyttävä ja tunnelmaltaan jännittävä seikkailukertomus."

Erityisesti merillä ollessa meininki on kohdallaan ja muutamaan hahmoon huomasi todella kiintyneensä vasta siinä vaiheessa kun heistä aika yllättäen jätti. Paul Garrington on tuonut näyttämölle kiinnostavan merirosvojen maailman, jossa uskalletaan näyttää ihmisluonnosta synkätkin puolet.

Linnea/Kujerruksia LUE KOKO JUTTU

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close