Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

LÄS MER OM PJÄSEN/BOKA BILJETTER

Byns invånare blir kött och blod, som berör på allvar

"Janne Reinikainens gränsöverskridande regi gör Sånger vid randen av ett grått hav till en högintressant helhet. Inte nog med att fysisk teater och film smälter samman, skeendena på scenen förklaras, förs framåt och kommenteras av Oskar Siléns lakoniskt observanta berättare."

ÖSTNYLAND/Petra Lind
Läs hela recensionen


Hela livet på en och samma plats

"Reinikainen utvinner det bästa ur sina skådespelare. Bland annat Joonas Heikkinen som den tragiska urfinska mannen Petteri och Celia Hakala som Katri Helena-fantasten Tytti imponerar. Men många andra gör fina roller, för många för att lista dem här...

Sånger vid randen av ett grått hav är något så otidsenligt som episk teater, men känns kanske just därför så rätt i tiden. Det är en mångbottnad föreställning vars motto kunde vara det samma som Happiness-centrets: Hela livet på en och samma plats."

VÄSTRA NYLAND / Maritn Welander

Läs hela recensionen

Klipp ur HBL:s första sida 18.2.2016

Svenska Teaterns Sånger vid randen av ett grått hav är ett bevis på hur långt en bra text kan bära

En stor scen är till för stora teman. Därför är det så glädjande att Svenska Teatern nu sätter upp Pipsa Lonkas geniala, flerfaldigt prisbelönta pjäs Lauluja harmaan meren laidalta (Sånger vid randen av ett grått hav), en text som verkligen vågar tänka stort."

HBL/Isabella Rothberg
Läs hela recensionen


Sant berörande

"I sin gestaltning av det lilla bykollektivets personligheter fångar Lonka hela mänsklighetens benägenhet att blunda för de stora perspektiven och gå vilse i de små. Och hon gör det med både humor och skärpa...

...när den absurda humorn bara nuddar vid den underliggande tragiken, utan överdrifter eller stora utspel, blir den här uppsättningen också sant berörande."

Svenska YLE/Christel Pettersson
Läs hela recensionen


Intressant, angeläget, välspelat. 

"Vattnet stiger och byns invånare måste evakueras. I den andra akten flyttar man in på ”Seniorhemmet Happiness”, och i det namnvalet finns också en stillsam humoristisk effekt. Den andra akten är för övrigt tätare. Berättarrösten tystnar mer och mer. Dramat drivs till sin dramatiska spets. Det är snyggt."

Recensenterna / Ulf Persson
​Läs hela recensionen

"Sånger vid randen av ett grått hav är ett djärvt och intressant element i Svenska Teaterns repertoar."
Ny Tid / Lasse Garoff

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close