HÖSTEN 2017

 För detaljerad beskrivning av publikarbetets former, skrolla neråt.
Vänligen boka alltid verkstäder på förhand av teaterns publikarbetare. 

HELA HÖSTEN

LANDET - För- och efterarbete riktat till pedagoger
som jobbar på högstadiet med nionde klass eller på andra stadiet. Förarbetet är ett videomaterial och efterarbetet är ett studiematerial. Materialet beställs via teaterns publikarbetare och finns tillgängligt från vecka 39. Studiematerialet är gratis för medlemmar i vårt skolombudsnätverk.
 

NOVEMBER

Torsdag 9.11 kl 11.20
Foajén Introducerar: En man som heter Ove  

Onsdag 15.11 kl 18.20 
Foajén Introducerar: Landet 

Torsdag 23.11 kl 17.20
Foajén Introducerar: Kungen i Mumindalen  

Fredag 24.11 kl 17.20

Foajén Introducerar:  Kungen i Mumindalen

Lördag 25.11 kl 12.20

Foajén Introducerar: Kungen i Mumindalen

Måndag 27.11 Foajén presenterar: Landet
Öppet publiksamtal med arbetsgruppen direkt efter föreställningen på Stora scenen

DECEMBER

Foajén Introducerar En man som heter Ove Fredag 1.12 kl 18.20 

DETTA HAR HÄNT UNDER HÖSTEN

Lördag 14.10 kl 12.00
TeaterBrunch TRO 

Höstens teaterbrunch djupdyker in i pjäsen TRO och fokuserar på den enda karaktären i pjäsen som är baserad på en verklig person, Abraham Stiller. Brunchgästen Rony Smolar föreläser om Stiller, vars livsuppgift blev att hjälpa medmänniskor i det krigshärjade Finland. 

Från text till scen - Kursen är för dig som vill fördjupa ditt teaterintresse.
Arbiskurs, kursstart 16.10. 

OKTOBER

Höstlovsläger för barn på åk 1-4 

19-20.10 För elever på åk 1-4 ordnas ett dagsläger kl 9-16 på teatern, där deltagarna får bekanta sig med teaterkonst genom drama- och teaterlek under ledning av en dramapedagog. Vi använder oss också av sagolek, improvisation och rörelse för att väcka skapandet.  Under lägret bekantar vi oss dessutom med vad som händer bakom kulisserna på Svenska Teatern och prövar oss fram med scenkläder och scenbelysning. Lägret avslutas på fredag med ett saftkalas där gruppen delar med sig av sina upplevelser till sina nära och kära. Pris 95€ inkluderar undervisningen, material samt lunch och mellanmål. Anmälningar via teaterns biljettkassa, max 15 deltagare.  

PUBLIKARBETSFORMER

 

Foajén Introducerar korta (ca 20 min) introduktioner till kvällens pjäs med start 40 minuter innan föreställningen börjar. Vi öppnar upp kontext och form för aktuell pjäs och ger nycklar för att fördjupa föreställningsupplevelsen. Samtalen är alltid gratis och kräver ingen förhandsanmälan. 

Foajén presenterar är tillställningar där publiken i samband med en föreställning kan ta del av ett samtal med arbetsgruppen.  Vi öppnar upp processer och samtalar om och kring den aktuella pjäsen. Samtalen är alltid avgiftsfria och kräver ingen förhandsanmälan. 

verkstäder jobbar vi med deltagande metoder där åskådaren får behandla en pjäs genom konkreta, konstnärliga och pedagogiska övningar. Verkstäder kan vara såväl för- som efterarbete till en pjäs. Verkstäderna bokas alltid i förväg av publikarbetaren och är knutna till föreställningar på repetoaren. 

TeaterBrunchen är ett programpaket bestående av en föreläsning, diskussion eller paneldebatt med pjäsaktuellt tema och pjäsaktuella gäster. Efter detta avnjuts en riklig buffébrunch i teaterns publikfoajé. Evenemanget avslutas med föreställning. I regel ordnar vi en TeaterBrunch under hösten och en under våren. Biljetter till brunchevenemanget kan endast bokas via teaterns biljettkassa. 

Till valda pjäser erbjuds studiematerial som oftast riktar sig till grupper. Studiematerialen innehåller övningar och frågor som förbereder gruppen innan teaterbesöket samt ger verktyg för efterbehandling. Studiematerial beställs via publikarbetaren 

Familjelördag är ett roligt och deltagande program för hela familjen i anknytning till en barn- eller familjeföreställning. Med konstens olika medel får deltagarna pröva på och skapa t ex en handdocka, en teatermask eller annat som har ankytning till pjäsen i tur. Deltagarna ser föreställningen efter verkstaden. Pris 5-10€/barn (beroende på verkstadens innehåll)  samt teaterbiljettens pris. Vuxna deltar gratis, men behöver en egen teaterbiljett.