Med AMOS, NICKEN och Stora scenen kan Svenska Teatern bjuda på ett brett och mångsidigt teaterutbud, samtidigt i samma hus. 

AMOS är vår nya dramascen med en konstnärligt inriktad profil. Nu finns publika hissar och man kan med dem ledigt ta sig runt i hela teaterhuset. På så sätt kommer man nu åt alla scener oberoende av var man kommer in på teatern.

AMOS hette innan renoveringen 2012 Mini, ett utrymme som egentligen inte alls var ämnat för teater från början. Det var främst den låga takhöjden som gjorde utrymmet obekvämt för teaterbruk. Därför var en av de viktigaste punkterna för renoveringen av Svenska Teatern att få en ny och välfungerande liten scen. Det utvalda utrymmet blev AMOS, ett stort rum som vetter mot Esplanadparken. AMOS har fram till renoveringen fungerat som repetitionssal och en hel del barnteater har också spelats där tidigare, men då var det inte en fullgod scen som idag.

Vi har lyft taket i AMOS och på detta sätt förvandlat rummet till en fullfjädrad ny teaterscen.

– Den nya scenen är mångfunktionell med läktarfunktioner som man kan vända i vilka riktningar som helst. Platserna är flera än på miniscenen och om man vill kan man till och med utnyttja parken som scenografi.Amosscenen har ju Helsingfors stads vackraste utsikt över Esplanadparken, berättar teaterchef Johan Storgård.

Medan det på Miniscenen som mest rymdes 127 personer i publiken, rymmer AMOS-scenen 150-160 personer totalt.

 

 

Detta är AMOS

AMOS Svenska Teaterns MINI-scen har i det nyrenoverade huset ersatts av en splitterny, toppmodern teaterscen med flexibla läktarkonstruktioner. Den nya scenen heter AMOS och kan beroende på pjäs ta emot en publik på 130-160 personer beroende på pjäs och scenutrymme.

Ingången till AMOS är från vänster sida mitt emot Stockmann.

Om du är rullstolsburen bör du ta ingången från höger sida som inte har trappor.

Scenen ligger på tredje våningen dit du behändigt kommer med den hissen på vänster sida eller om du så vill upp med trapporna.

AMOS har en egen serveringsdisk utanför scenutrymmet. Där serverar vi publiken i pausen.

Platserna är onumrerade på AMOS, varför det kan löna sig att vara på teatern i god tid om du önskar sitta på någon särskild plats.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close