Tietoa koronaviruksen vaikutuksista näytäntöihin. Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Mikä esityksen kesto on? Saanko valokuvata näyttelijöitä? Miten pukeudun?


Tiedämme, että mieleenpainuva teatterikäynti ei koostu ainoastaan esityksestä, vaan yhtä tärkeää on kaiken muun ympärillä tapahtuvan onnistuminen. Tällä sivulla pyrimme vastaamaan usein meille esitettyihin kysymyksiin - katso löytyykö vastaus mieltäsi askarruttavaan asiaan täältä. Älä kuitenkaan huoli jos vastausta ei löydy, voit aina olla yhteydessä meihin!

Esityksen kesto?

Esitysten kesto vaihtelee. Esitämme harvemmin lyhyempiä kuin 30 min esityksiä, ja sitäkin harvemmin yli neljä tuntia kestäviä eepoksia. Esityksen lopullinen kesto varmistuu ensi-iltaviikolla, sitä ennen voimme antaa vain arvioita. Löydät aina päivitetyt tiedot kestoista näytelmien ohjelmistosivuilta.

Onko väliaikaa? Mitä silloin teen? 

Suurimmassa osassa näytelmistä on väliaika, mutta ohjelmistossamme on myös väliajattomia näytelmiä. Näytelmien ohjelmistosivuilta löydät aina tiedon väliajasta. Väliajalla voit käydä tutustumassa Helsingin ehkä kauneimpiin vessoihin, tilata kahviosta jotain hyvää syötävää tai ottaa selfien. Jos julkaiset kuvia käytä mielellään #svenskateatern.  

Milloin minun täytyy saapua teatterille?

Tule paikalle hyvissä ajoin. Salongin ovet avautuvat noin 10 min ennen esityksen alkua, tämän huomaat koko talossa kuuluvan soiton ansiosta. Soiton kuulet tämän jälkeen vielä kaksi kertaa ennen kuin ovet suljetaan. Myöhästyneitä asiakkaita emme päästä salonkiin näytöksen alkamisen jälkeen koska tämä häiritsee niin näyttelijöitä kuin yleisöäkin. Tauon jälkeen pääset paikallesi. Etkö ehtinyt vessaan? Ei hätää, voit aina hiipiä huomaamattomasti ulos. 

Voinko käyttää puhelintani esityksen aikana? 

Näytöksen aikana valokuvaaminen ja videotallentaminen on kielletty tekijänoikeudellisista syistä. Saat kuitenkin mielellään valokuvata kaunista teatteritaloamme! Istuiko yleisössä esityksen aikana henkilöitä jotka katsoivat vähän väliä puhelintaan? He käyttivät todennäköisesti maksutonta tekstitystämme. Teksitämme kaikki esitykset suomeksi ja ruotsiksi.  

Istun pyörätuolissa, voinko silti tulla teatteriin?

Tottakai! Lisätietoja löydät sivulta “saavutettavuus”, voit myös soittaa suoraan lipunmyyntiimme niin autamme varauksen kanssa. “Saavutettavuus” sivulta löytyy myös tietoa induktiosilmukoista, avustajan alennuksista jne.

Maksaako vaatesäilytys ja mistä voin ostaa käsiohjelman? 

Vaatesäilytys on ilmainen mutta voit toki jättää vapaaehtoisen maksun! Käsiohjelmat on myynnissä sekä lipunmyynnissä, että suoraan yleisövastaavilta. AMOS-näyttämön käsiohjelmat ovat ilmaisia.

Miten minun kuuluu pukeutua?

Pääsia on että pukeudut, millaiset vaatteet valitset on itsestäsi kiinni. Monet haluavat tehdä teatterikäynnistä kokonaiskokemuksen pukeutumalla kauniisti, mutta yhtä tavallista on että kävijöillä on farkut ja lenkkarit. Vältä kuitenkin hajusteiden käyttöä, yleisössä saattaa olla hajuherkkiä. Olet tervetullut niin kuin olet!

Saanko ottaa eväitä mukaan salonkiin? 

Salonkiin ei valitettavasti saa tuoda syötävää. Rahina vie huomion lavalta ja häiritsee muita yleisössä. Pastilleja tai muuta huomaamatonta voit tarvittaessa syödä. AMOS-näyttämölle saat ottaa mukaasi ostamasi viinin muovilasissa!

Saanko osallistua näytökseen?

Useimmiten sinun ei tarvitse osallistua. Vieressäsi istuva henkilö saattaa jopa vaivaantua tai ärsyyntyä yhteislaulusta. Mikäli näyttelijät kuitenkin pyytävät sinua osallistumaan saat mieluusti olla mukana! Mikäli takanasi on muita emme suosittele että nouset seisomaan tai tanssimaan jotta et estäisi näkyvyyttä lavalle. Kiitosten aikana voit toki nousta seisomaan ja huutaa “bravo!” mikäli siltä tuntuu. Näyttelijät arvostavat myös väliaplodeja joten älä pelkää näyttää arvostustai.

Tulen autolla, minne pysäköin?

Teatterilla ei ole omia parkkipaikkoja mutta noutaessasi lippuja tai viimeistään puoli tuntia ennen esitystä, voit pyytää kassalta parkkilipun joka hyvittää kaksi tuntia P-Kluuvissa tai P-Cityforumissa. Lue lisää alasivulta Pysäköinti. Suositteleme että käytät julkista liikennettä mahdollisuuksien mukaan.

Teatteriliput ovat niin kalliita!

Moni ei tiedäkään kuinka monta ihmistä teatterilla on töissä, näyttelijöiden lisäksi. Yhden Suuren näyttämön esityksen toteuttamisessa on töissä lähemmäs 50 henkeä. Näyttämöhenkilökunta valvoo lavan ja esityksen turvallisuutta, tekninen henkilökunta vastaa muun muassa valoista ja mikrofoneista. Pukijat ja meikkaajat tekevät taikojaan ja yleisötyöntekijät sekä lipunmyyjät palvelevat sinua illan aikana. Ennen ensi-iltaa osansa tekevät tietysti myös muun muassa ohjaaja, lavastaja, pukusuunnittelija ja näytelmäkirjailija. Pyrimme parhaamme mukaan tarjoamaan lippuja eri hintakategorioissa jotta hinnasta ei muodostu estettä. Opiskelijana voit nähdä esityksen jopa 10 eurolla!

Palaute, kommentit ja mielipiteet

Ilman yleisöä ei ole teatteria! Voit aina antaa palautetta kirjoittamalla osoitteeseen biljetter@svenskateatern.fi tai info@svenskateatern.fi. Vastaamme kaikkeen palautteeseen.

Jotta voisimme ymmärtää kävijämme paremmin, me ja meidän yhteistyökumppanimme keräämme tietoja vierailustasi evästeiden avulla. Lue lisää.

close